Винаги съм канил президентите на Република Северна Македония (РСМ) да дойдат

...
Винаги съм канил президентите на Република Северна Македония (РСМ) да дойдат
Коментари Харесай

Радев не намира основания за промени в НСО заради катастрофата с Петков

Винаги съм канил президентите на Република Северна Македония (РСМ) да дойдат в България, тъй като пътят на Северна Македония към Брюксел минава през София. Надявам се политиците в РСМ да са разбрали, че предизборната акция завърши. Ако деструктивното говорене и държание от тяхна страна прерасне в действителни дейности, ще тласнат страната си към изолираност, предизвести българският държавен глава Румен Радев в Бургас, където участва в отбелязването на 40-ата годишнина от основаване на лабораторията по математична химия в Бургаски университет „ Проф. доктор Асен Златаров “.

Президентът бе изцяло безапелационен, че интернационалните контракти би трябвало да се съблюдават - нещо, което бе твърдо декларирано и от България, и от Гърция. 

" Това им го сподели и Европейският съюз. Много ясно се показва, че преговорната рамка би трябвало да се извършва! Това значи и осъществяване на двустранните протоколи. В тях се регламентира точно отводът от езика на омразата, промяната на учебниците и уважението на културно-историческото завещание на България в тази страна ", подчерта Румен Радев. 

Свиканото във вторни изключително съвещание на Народното събрание, той разяснява по този начин: " На фона на всички нелепи промени в Конституцията, доста гласове споделиха, че има най-малко едно позитивно нещо - че Народното събрание остава да работи от самото начало и да реализира надзор върху изпълнителната власт. Това, което най-верояно ще се случи, е паламентът да бъде използван за предизборна естрада ".  

" Никога не съм казвал на моя водач да кара по-бързо. Те са експерти и те преценят. Специално за придвижването по пътищата - не им се меся в тяхната работа. Те са експерти. Инциденти е имало през всички години, в които има НСО, и то доста по-тежки. Не намирам учредения да има промени в НСО. Нека се открият действителните аргументи и тогава можем да приказваме ", сподели още Радев по отношение на тежкия пътен случай през вчерашния ден, при който почина водач на автомобил на НСО. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР